Prestigio Genuine Crystal 16GB

Još jedan od mora interesantnih USB flash diskova, ovoga puta Prestigio varijanta sa ugrađenim kristalom u aluminijumsko kućište. Pored nesvakidašnjeg dizajna, ovo je standardan USB 2.0 model sa dobrim odnosom cene, kapaciteta i performansi.

Prestigio u svoju sada već prilično bogatu ponudu uvrstio i razne periferije, od kojih ćemo videti jedan flash disk. Poznato je da su flash diskovi najkompaktnija varijanta za prenos podataka, i već dosta dugo imamo USB 2.0 modele na tržištu, koji su sada i sa najboljim odnosom cene i performansi. Iako su USB 2.0 modeli već pomalo prevaziđeni zbog bržih USB 3.0 verzija, i dalje predstavljaju sasvim dobar izbor za one koji nemaju neke posebne zahteve kada je brzina u pitanju, a žele da uštede svaki dinar.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn

Utisak kvare

  • Performanse u rangu proseka USB 2.0 modela

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 16GB

Prestigio Genuine Crystal 16GB

Ovaj model je prilično kompaktnih dimenzija, smešten u vrlo tanko kućište koje dolazi sa integrisanim aluminijumskim poklopcem, što je vrlo korisno pošto će zaštititi flash disk od eventualnih oštećenja. Poklopac je praktično kao kućište flash diska, spojen tako da se jednostavnom rotacijom sam disk vadi i konektor oslobađa za priključivanje. Kvalitet izrade je veoma dobar, i disk deluje nam veoma izdržljivo iako ne spada u kategoriju robustnih modela namenjenih onima kod kojih ovakvi gadgeti često umeju da stradaju. Vidimo da postoji i prorez za traku za nošenje, koja se doduše ne dobija u pakovanju.

Ono što će definitivno privući najviše pažnje jeste to što na spoljašnjem delu aluminijumskog kućišta, pored oznake i logoa proizvođača, imamo i ugrađeni mali kristal, a dostupna je i verzija sa rubinom. Ovo znači i da će vrlo verovatno ovaj model naći pre put do lepšeg pola. Što se tiče instalacija i povezivanja, kao i kod svih drugih modela, prilikom prvog priključivanja na sistem treba sačekati par trenutaka da operativni sistem automatski prepozna flash disk i instalira šta je potrebno, bez potrebe da korisnik bilo šta sam radi, pošto je to klasičan Plug and Play uređaj.

Rezime

Performanse ovog modela kapaciteta 16GB su u skladu sa onim što smo videli kod gotovo svih USB 2.0 modela koji ide do 30tak MB/s kod transfera podataka i tu nema nikakvog iznenađenja. Ovakav flash disk nije skup, a izgleda drastično bolje od običnih plastičnih varijanti, tako da će verovatno biti popularna kupovina. Ukoliko nije prioritet što brži transfer podataka, gde već imamo odlične USB 3.0 modele, ovako nešto može biti sjajan izbor.

Conclusion

The performance of the 16GB model is in line with performance all USB 2.0 models provide, up to 30MB/s data rate. This flash drive is not expensive, and it looks better than regular plastic versions, so it is going to be a popular model. If the data rate is not a priority, where USB 3.0 models provide excellent results, something like this is an excellent choice.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Prestigio Genuine Crystal 16GB
zvanični sajt: prestigio.rs