AOC najavljuje novi prenosni monitor

Beograd, 6. oktobar 2020. – Stručnjak za monitore AOC najavljuje novi prenosni monitor sa ekranom osetljivim na dodir, koji je takođe USB-C poveziv. Veličine 39.6 cm, odnosno 15.6 inča, IPS ekrana 16T2 modela dolazi s Full HD rezolucijom, pa je lako poveziv s laptopom, desktop računarom ili pamtnim telefonom kroz svoja dva USB-C slota (koristeći zamenski DisplayPort način) ili Micro HDMI slot.

Zavaljujući ugrađenoj 8000 mAh bateriji, model 16T2 se može koristiti u pokretu bez izvora napajanja, te može služiti kao prenosna baterija i puniti mobilni uređaj. Debljina manja od jednog centimetra, pametna i savitljiva navlaka za portretno i horizontalno korišćenje i VESA zidni nosač, čine ovaj monitor sjajnim alatom za poslovne korisnike, kao i za gejmere u pokretu, studente, IT administratore, mikro preduzetnike, DIY-ovce i mnoge druge.

Prenosni multi funkcionalni monitor

Korisnici cene višestruku funkcionalnost monitora koja povećava produktivnost i komfor na desktop računaru, što je sada sa novim 16T2 modelom takođe moguće, ali u mobilnom okruženju s mogućnošću prepoznavanja dodira u 10 tačaka i Windows 10 sertifikatom. Uz elegantnu aluminijumsku obradu, ovaj model izgleda kao tablet, ali za razliku od tableta, koji će postati star i neupotrebiv kada njegov operativni sistem postane spor i nekompetentan, 16T2 je mobilni display koji nije ograničen brzorastućom tehnologijom. Ovo je razlog zašto se ovaj model smatra investicijom za budućnost.

“Prenosni monitori su jedno od najbrže rastućih tržišta u Evropi, i mi u AOC-u razumemo potrebu za takvim izuzetnim proizvodom za dom, kancelariju i što je najvažnije – posao u pokretu. Ovaj monitor je savršeno, fleksibilno rešenje za svakoga ko ceni više prostora na ekranu za posao ili zabavu – gde god se nalazili.”, istakao je Cesar Acosta, Product Manager segmenta montora osetljivih na dodir i dodataka kompanije AOC International Europe.

Opremljen za više

Zahvaljujući dvostrukom USB-C i Micro-HDMI ulazima, ovaj prenosni monitor je u mogućnosti da se poveže sa različitim računarima, kako sa starijim, tako i s novijim, modernijim modelima. Kada je povezan putem Micro-HDMI-a, monitor je moguće povezati s računarom putem USB-C na USB-A/C kako bi se uživalo u touch funkcionalnosti. Taj kabl dolazi u pakovanju s monitorom. Osim toga, ovaj monitor dolazi sa ugrađena dva stereo zvučnika snage 1W.

Model 16T2 funkcioniše i kao prenosna baterija kada je uključen i ugašen. Kada je povezan s glavnim računarom putem USB-C kabla, sam se puni, ali takođe puni i priključeni uređaj kao što je pamentni telefon. USB-C slota sa obe strane monitora omogućavaju punjenje s leve strane i prenos signala s desne strane, i obrnuto. To omogućuje fleksibilno postavljanje koje se lako montira u kratkom roku.

Beskrajne mogućnosti

Jednostavnost upotrebe, fleksibilnost i prenosivost ovog modela omogućuju široku primenu monitora kao na primer:

  • pisanje beleški za studente

  • unapređenje produktivnost u radu od kuće (posebno u manjim prostorima)

  • kao samouslužni ekran na javnim mestima

  • prenosni monitor za majstore ili inženjere

  • za gejming u pokretu ili razonodu

  • kao glavni ekran kada je priključen na pametni telefon

AOC 16T2 prenosni monitor je dostupan od oktobra ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 38.179 din.