U Nišu svečano otvoren najveći coworking prostor u Srbiji - Think Innovative

Niš je postao bogatiji za novi coworking hub koji se prostire na preko 3.700 kvadratnih metara, otvoren je i radi 24/7, raspolaže sa tri sale za sastanke, velikom konferencijskom salom sa preko 100 mesta, teretanom, kafićem, a ima čak i sobe za kreativno razmišljanje i video igre.

Think Innovative

Think Innovative raspolaže sa 365 radnih mesta, što ga čini najvećim coworking prostorom u Srbiji

Tehnološki bum koji se dogodio početkom milenijuma doneo je i promenu radnih navika, i to naročito pojedinaca i malih timova koji posluju u svim krajevima sveta online, poput programera, dizajnera veb sajtova, kreatora sadržaja za društvene medije i blogove. Koncept da se posao može odraditi od kuće jer je dovoljan samo pristup internetu i računar poznat je još od kraja devedesetih godina prošlog veka.

Think Innovative

Coworking je koncept zajedničkog poslovnog i kancelarijskog prostora koji nezavisno dele pojedinci, manji timovi i firme koji ih iznajmljuju

Prema poslednjim podacima, u svetu trenutno postoji više od 20.000 coworking prostora, u kojima svakodnevno radi preko 3,5 miliona ljudi. Samo u Londonu svakih 5 dana otvori se jedan ovakav prostor, koji postane dom svima koji žele da izađu iz okvira klasičnog kancelarijskog koncepta rada ili nemaju dovoljno kapaciteta da samostalno iznajme poseban poslovni prostor.

Think Innovative

Opremljeno radno mesto, sto, stolica, fijokar i orman za odlaganje stvari, pristup prostoru u bilo kom trenutku, mrežni pristup štampačima, privatne kabine za online sastanke, menadžment zgrade, održavanje i čišćenje kancelarija, parking za automobile i bicikle, prijem pošte, prijemni pult, čak i adresa za registraciju firme, su ono što sadašnji i budući zakupci i stanari, odnosno članovi zajednice, imaju na raspolaganju u Think Innovative Hubu. Prostor je pogodan za pojedince, freelancere, startape, programere, dizajnere, kreativce, manje tehnološke i inovativne kompanije i preduzetničke agencije.

Think Innovative

Ono što Think Innovative Hub posebno izdvaja od drugih je „hybrid space“ koncept, kombinacija coworking prostora, kancelarija i event centra, uz korišćenje zajedničkih zona koje su na raspolaganju svim korisnicima. Ovakav koncept posebno podstiče preduzetništvo, povezivanje pojedinaca i malih timova, u kreiranju i sprovođenju zajedničkih ideja, razvoju daljeg biznisa i deljenja znanja. Timovi dizajnera, arhitekata, enterijerista, inženjera i umetnika, posebno su osmislili svaki deo prostora kako bi dali prednost prirodnom svetlu, komforu i inspiraciji za članove zajednice.

Think Innovative

Na svečanom otvaranju, u okviru koga je objekat uz vatromet zvanično pušten u rad, se okupilo preko 300 zvanica. Nišlije još uvek imaju mogućnost da se informišu, rezervišu obilazak i obezbede svoje mesto na vreme, s obzirom na to da je objekat već počeo sa popunjavanjem kapaciteta, ali i organizacijom događaja, edukacijama, okupljanjima lokalnih programerskih zajednica, organizacijom seminara, radionica, konferencija, tim bildinga i neformalnih druženja.