Sony audio inovacije – nove bežične slušalice iz porodice 1000X

Kompanija Sony predstavila je tri nova, u potpunosti bežična, modela slušalica u okviru serije 1000x, koja nude vodeću tehnologiju za potiskivanje buke za potpuno uranjanje u omiljenu muziku. Zvezda među novim modelima su definitivno „bubice“ WF-1000X koje savršeno prijanjaju uz uho, dok je okovratni model WI-1000X namenjen praktičnim korisnicima koji vole da na miru uživaju u sadržaju dok su u pokretu. Tu je i premium model NC slušalica sa trakom WH-1000XM2, koji odlikuju brojne opcije i izuzetno dugo trajanje baterije, za duže i kvalitetnije iskustvo slušanja i temeljnije podešavanje zvuka u skladu sa okruženjem.

Nova Sony Headphones Connect aplikacija 2 za podršku 1000x liniji donosi nove opcije za više fleksibilnosti u pogledu prilagođavanja iskustva slušanja i kontrole nad dostupnim opcijama preko mobilnog telefona. Funkcija za prepoznavanje aktivnosti Adaptive Sound Control, prva takva na svetu, može da prati da li mirujete, šetate ili se vozite autobusom, na osnovu čega automatski prilagođava Noise Cancelling i Ambient Sound podešavanja. Za modele WH-1000XM2 i WI-1000X, na raspolaganju je pionirska funkcija Atmospheric Pressure Optimizing 5 , koja uz pomoć senzora za detekciju vazdušnog pritiska optimizuje funkciju za potiskivanje buke.

Pomenuta nova dva unapređenja realizovana su uz pomoć SENSE ENGINE tehnologije kompanije Sony koja integriše jedinstvenu obradu i tehnike analize audio signala. Ova tehnologija omogućava personalizovano iskustvo za svaki audio sadržaj, uključujući i muziku i zvuk iz okruženja.

Istinski bežični minimalizam slušalica WF-1000X

Ovaj model odlikuje komfor prilikom korišćenja, funkcionalna lepota i zvuk koji vas prati gde god da se nalazite. Inovativni i minimalistički dizajn obezbeđuje udobno prijanjanje „bubica“ vodeći vas pravo u svet muzike, bez brige o dodatnim kablovima. Možete ih koristiti čim ih izvučete iz futrole, jer se automatski aktiviraju i povezuju sa poslednjim uređajem sa kojim su bile uparene. Zahvaljujući drajveru od 6mm, zvuk je dinamičan uprkos kompaktnoj veličini uređaja, a za napajanje baterije trajanja do 9 sati 6 korišćenja zadužen je elegantno dizajniran punjač.

WI-1000X za sofisticirane putnike

Ove moderne bežične okovratne slušalice sa funkcijom za potiskivanje buke su savršen saputnik korisnicima koji žele dodatnu dozu sofisticiranosti i efikasnosti tokom svakodnevne vožnje gradskim prevozom i poslovnih putovanja. Ovaj gedžet je odličan partner i za put avionom, zahvaljujući funkciji Atmospheric Pressure Optimising.

Model WI-1000X donosi funkcionalnost i eleganciju vašoj svakodnevici svojim intuitivnim dizajnom, koga odlikuje i rešenje za uređenje kablova sa zipom i vibracijama kao signalizacijom za pozive. Baterija traje do 10 sati uz bežično povezivanje, odnosno 14 uz povezivanje kablom i korišćenje funkcije za potiskivanje buke.

Hibridni BA drajver i dinamični drajver od 9mm pružaju optimalni kvalitet zvuka, uz mnoštvo drugih dostupnih audio tehnologija poput High Resolution Audio, LDAC, DSEE HX i S-Master HX.

Unapredite se uz WH-1000XM2

Preuzimajući nagrađivane odlike modela MDR-1000X i uvodeći dodatna unapređenja, novi model sa trakom WH-1000XM2 impresionira opcijama kao što su najbolja funkcija za potiskivanje buke sa personalnim optimizatorom i jedinstveni režimi Ambient Sound i Quick Attention. Ukoliko često putujete avionom, vašoj udobnosti tokom leta doprineće funkcija Atmospheric Pressure Optimizing.

Baterija slušalica traje do 40 sati uz korišćenje kabla, odnosno 30 sati pri bežičnoj upotrebi, a na raspolaganju je i brzo punjenje (Quick Charging) uz pomoć kojeg se za 10 minuta napajanja dobija dodatnih 70 minuta za korišćenje. Model 1000XM2 slušalice možete koristiti gde god da se nalazite, bilo da koristite vazdušni 7 ili gradski saobraćaj. Modeli WF-1000X, WI-1000X i WH-1000XM2 će biti dostupni od septembra 2017. godine po cenama od, redom, približno 220, 330 i 380 evra. Cena može zavisiti od pojedinačnih maloprodajnih objekata.