Održano 10 medjunarodno takmičenje u programiranju - Bubble Cup

Microsoft razvojni centar u Srbiji organizovao je danas finale 10. Bubble Cup takmičenja, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Bubble Cup

Finale 10. jubilarnog Bubble Cup takmičenja svečano je otvorio Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji, a takmičare i goste pozdravila je i Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Katarina Aleksić, savetnik ministra u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Nebojša Vasiljević, direktor Fondacije Petlja.

Bubble Cup

Bubble Cup je ove godine postavio rekord u broju takmičarskih timova, a finale takmičenja ugostilo je čak 22 domaća i inostrana tima, od toga 10 studentskih i 12 srednjoškolskih. Učesnici iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Ukrajine, Belorusije i Rusije učinili su da ovogodišnji Bubble Cup bude najteži i najizazovniji u 10 godina dugoj istoriji.

Bubble Cup

Više od 3000 studenata i srednjoškolaca učestvovalo je do sada u ovom takmičenju, koje je 2008. godine pokrenuo Microsoft razvojni centar u Srbiji. Složenost i težina zadataka se tokom proteklih deset godina uvećavala, dok je osnovni cilj takmičenja uvek ostao isti – promocija programiranja među mladima i pružanje prilike da kroz timski rad izgrade prijateljske veze koje će ih pratiti kroz život i karijeru.

Bubble Cup

Na otvaranju ovogodišnjeg Bubble Cup takmičenja premijerno je predstavljena jedinstvena platforma za učenje programiranja Fondacije Petlja. Materijali na Petlja.org su namenjeni svima koji žele da uče i vežbaju programiranje, kao i takmičarima, a poseban akcenat je stavljen na podršku učenicima u savladavanju školskog gradiva i njihovim nastavnicima u izvođenju nastave računarstva.