Novi Apple iPad Pro tablet računari - impresivni u svim pravcima!

Kompanija Apple predstavila je novu generaciju iPad Pro tableta koju čine rešenja dijagonale Retina ekrana od 10.5 inča i 12.9 inča. Radi se o veoma moćnim tablet računarima koji kompletno mogu da zamene notebook mašine, pa čak i da ponude više od njih. Ako se stvari pogledaju malo realnije Apple je nove iPad Pro tablet računare prvenstveno dizajnirao za grafičare, arhitekte, dizanere, crtače i ljubitelje multimedije viske definicije, pa tek onda za sve ostale. Ovo su zaista trenutno najmoćniji tablet rčunari na svetu koji sve zadatke obavljaju brzo i tačno, ostavljajući kranjeg korisnika bez daha. Dostupni su u više različitih boja i što je najvažnije spremni su uvek za celodnevno korišćenje.

Apple iPad Pro

Apple je sa novim iPad Pro tabletima opasno poljuljao tržište moćnih tablet računara potpuno ostavivši konkurenciju u prašini. Zašto je to tako najbolje se može opisati u četiri reči - spoj vrhunskog hardvera i softvera, ali i odlična optimizacija, kao i sjajna sinhronizacija svake komponente sa drugom. Osnovu novih iPad Pro tablet računara čini A10X procesor, kao i M10 koprocesor koji je zadužen kako za ispomoć centralnog procesora, tako i za koordinaciju ugrađenih senzora i mnoge druge aktivnosti. Grafika je integrisana u CPU i daleko je moćnija u odnosu na onu koja se nalazila u prethodnoj generaciji iPad Pro tablet računara, dok je količina radne memorije dovoljna da svi procesi teku fluidno i da sve radi brzo i bez bilo kakvih zadrški. Što se tiče skladšnog prostora kupcima su na raspolaganju verzije sa 64GB, 256GB i 512GB fleš storidža i to je možda najznačajnije unapređenje u odnosu na starije modele.

Apple iPad Pro

iPad Pro sa dijagonalom Retina ekrana od 10.5 inča operiše sa rezolucijom od 2224x1668 dpi, dok iPad Pro sa dijagonalom Retina ekrana od 12.9 inča ima nešto višu rezoluciju (2732x2048 dpi), koja je logično uzrokovana veličinom samog displeja. I jedan i drugi ekran donose vrhunsku reprodukciju boja i jedno potpuno novo vizuelno iskustvo krajnjem korisniku. Reprodukcija boja je savršena (i to po svim testovima), dok je detaljnost izuzetna. I jedan i drugi displej koriste LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije koje dodatno utiče da kvalitet slike bude iznad proseka. Ono je i ključni razlog zašto multimedija na novim iPad Pro tabletima izgleda tako moćno i savršeno, kao i zašto je rad sa grafikom mnogo fleksibilniji i izdašniji.

Apple iPad Pro

Novi iPad Pro tableti su specifični i po tome što dolaze sa drastično boljim prednjim i zadnjim kamericama, ali i po tome što koriste najnaprednije bežične tehnologije za povezivanje. Kompanija iz Kupertina ih je opremila i sa velikim brojem sjajnih i veoma korisnih senzora, kao i sa baterijama velikog kapaciteta koje donose gotovo celodnevno uživanje u radu sa ovim uređajima. Nikako ne treba zaboraviti ni sjajno iOS okruženje u poslednjem izdanju, kao i preko 250 novih funkcija koje donosi isto. Bezbednost je podignuta na najviši mogući nivo, što će većini korisnika doneti dodatnu vrednost ovih tablet računara u odnosu na bilo koje druge dostupne na tržištu. Kako bi ostao u toku sa trendovima Apple nove iPad Pro računare kupcima nudi u više različitih boja (Space Gray, Gold, Silver), s tim da se manji model može pazariti i u Rose Gold izdanju.

Sa novim iPad Pro tabletima Apple je kupcima ponudio najprofesionalnije moguće tablet računare besprekornih performansi i izuetne izrad, čiji potencijal maksimalno mogu iskoristiti samo najzahtevniji korisnici. To u bukvalnom prevodu znači da su novi iPad Pro tableti nekako (realno) rezervisani za crtače, grafičare, arhitekte, građevince i osobe kojima veliki ekrani i moćne performanse definišu posao. Odličan kapacitet baterija čini ih dodatno atraktinim, kao i činjenica da sve tehnologije koje su implementirane u njih zaista rade i imaju smisao. Novi iPad Pro tableti u svakom smislu menjaju pogled na rad sa crtežima, fotografijama, video materijalom i grafikom, čineći svaki potez lepšim i drugačijim, a multimediju poslednje generacije blistavom i sjajnom. Na žalost cena im nije previše skromna, ali to nije bilo ni realno za očekivati obzirom da su prednosti novih iPad Pro tablet daleko iznad sličnih rešenja. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): od 97.390,00 dinara

Kontakt: iStyle