LG V30 pomera granice mobilne telefonije

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je danas sa nestrpljenjem očekivani LG V30, najnoviji model u V seriji flagship smart telefona. LG V30, koji u potpunosti opravdava reputaciju V serije, donosi potpuno novo iskustvo korišćenja mobilnog telefona i nudi optimalne multimedijalne mogućnosti. Novi V30 poseduje brojne inovativne funkcije koje su ujedno i lake za korišćenje, kao što je F1.6 blenda i Crystal Clear Lens sočivo u dvostrukoj kameri, Cine Video režim, OLED FullVision ekran minimalističkog dizajna, vrhunski zvuk sa unapređenom Hi-Fi Quad DAC tehnologijom, podešavanje zvuka uz pomoć B&O PLAY funkcije, kao i opcije Google Assistant i Voice Recognition.

Snimajte kao profesionalac uz F1.6 Crystal Clear Lens i Cine Video

LG V30 donosi izuzetne mogućnosti snimanja video zapisa koje ga čine liderom u ovom segmentu. Prednja kamera, smeštena na pozadini telefona, poseduje F1.6 blendu koja propušta više svetlosti i omogućava jasnije i dinamičnije snimke. U paru sa staklenim Crystal Clear Lens sočivom koje omogućava preciznije boje i jasnije slike od plastičnih sočiva, V30 je daleko ispred konkurencije kada je u pitanju fotografisanje smart telefonom. Drugo sočivo dvostruke kamere je unapređeno sočivo širokog ugla rezolucije 13MP koje omogućava za dve trećine manju distorziju pri ivici nego kod V20 modela.

LG V30

Zahvaljujući Cine Video režimu i Cine Effect i Point Zoom opcijama, korisnici modela V30 će moći da produciraju video-snimke poput profesionalaca, poboljšane kinematografskim nijansama različitih filmskih žanrova. Dok obične kamere dozvoljavaju zumiranje samo u centru kadra, Point Zoom – inovativna tehnologija kompanije LG – koristi napredne softverske algoritme koje dozvoljavaju zumiranje bilo kog objekta uz pomoć Zoom Slider opcije, bez obzira na njegovu poziciju u kadru. Cine Effect donosi i paletu od 15 opcija koji video zapise čine jedinstvenim i nalik vašem omiljenom filmskom žanru.

Tanak, lagani dizajn i OLED FullVision ekran u kompaktnom kućištu

LG V30 iskoristio je sve prednosti OLED FullVision ekrana na iznenađujuće kompaktnom, tankom i laganom kućištu. Čak i uz široki OLED FullVision ekran veličine 6 inča u razmeri 18:9, V30 je za 8 milimetara kraći i za 3 milimetra uži od svog prethodnika, što za rezultat ima čvršći i pouzdaniji osećaj prianjanja u ruci. Sa debljinom od samo 7,3 milimetara i težinom od 158 grama, V30 je najlakši model u kategoriji smart telefona od 6 inča i više. Ojačano staklo koje prekriva i prednju i zadnju stranu telefona zakrivljeno je duž cele ivice, što daje glatak, integrisani izgled i osećaj.

LG V30

Personalizovani Superiorni Zvuk podržan sa Hi-Fi Quad DAC sistemom

LG je opremio V30 naprednim HI-FI Quad DAC sistemom sa audio podešavanjem inženjera zvuka iz svetski poznatog audio brenda B&O PLAY koji pruža autentičan i vrhunski akustični doživljaj. Uz V30 dolaze i slušalice podešene od strane pomenutog brenda za optimalno iskustvo slušanja.[1] V30 je prvi smart telefon na gglobalnom nivou koji podržava MQA (Master Quality Authenticated) tehnologiju koja omogućava striming audio dokumentata visoke rezolucije tako što beleži originalni studio snimak (master) i kompresuje ga u mali dokument kako bi audio snimak visoke rezolucije bio lak za deljenje. Sposobnosti snimanja koje V30 poseduje su takođe unapređene, uz prijemnik zvuka koji služi kao mikrofon i beleži širi spektar zvukova, od nežnih melodija do gromoglasnih bubnjeva.

LG V30

Google Assistant i Voice Recognition opcije

Google Assistant opcija na V30 pruža jedinstvene mogućnosti svojstvene samo ovom modelu. Rečenica „Ok Google, hajde da snimimo romantičan ‘Cine Video’”, aktiviraće Cine Video podešen na opciju Romantic. Recite „Ok Google, hajde da snimimo širokougaoni selfi” , kako biste aktivirali kameru podešenu na prednju kameru u modu širokog ugla. Google Assistant u potpunosti koristi naprednu obradu signala omogućavajući korisnicima da koriste komandu glasom ,čak i dok svira glasna muzika. Dodatno, određeni modeli LG kućnih aparata, uključujući mašine za pranje i sušenje veša, frižider, aspirator, rerun, klima uređaj i robot usisivač kompatibilni su sa Google Assistant i Google Home opcijama.