Krenite u avanturu sa novim Sony risiverom za automobile

Iz kompanije Sony ove jeseni stižu i novi modeli uređaja za automobile – prva inovacija je AV risiver XAV-AX200, dok će sledeće godine biti predstavljena i verzija sa podrškom za DAB radio. Model XAV-AX200 pruža sve ključne alate za još zabavnija putovanja, bilo da preferirate video ili audio sadržaj. Uređaj poseduje jasan i responzivan ekran na dodir od 6,4 inča i ergonomski dizajniran rotirajući točkić za jednostavno rukovanje. Jedinstvene EXTRA BASS i Dynamic Stage Organizer (DSO) audio tehnologije obezbeđuju jasan i snažan bas zvuk, uz istovremeno unapređenje položaja sterea tako da muzika zvuči kao da dolazi iz pravca kontrolne table.

Sony

Aplikacija Apple CarPlay glatko povezuje uređaj sa displejem i kontrolama AV risivera, za pametniju i bezbedniju upotrebu iPhone uređaja tokom putovanja. Između ostalog, možete da telefonirate, šaljete i primate poruke, kao i pristupite muzici i smernicama za put u skladu sa stanjem u saobraćaju. Aplikacija Android Auto prilagođava Android platformu iskustvu vožnje jednostavnim i intuitivnim interfejsom i moćnim glasovnim komandama, pa ćete uz minimum ometanja ostati koncentrisani na put. Ova aplikacija automatski pruža korisne informacije organizovane u jednostavne kartice koje se prikazuju po potrebi.

Sony

Nova funkcija 3-External Camera Input nudi vozaču mogućnost da izabere prikaz sa jedne od tri povezane kamere. Jedan prikaz se odnosi na kameru za kretanje unazad, dok se druga dva mogu izabrati ručno. Za snažan i pun bas zadužena je funkcija EXTRA BASS koja, zahvaljujući strujnim kolima niskog napona koja nadjačavaju buku motora, reprodukuje čist zvuk pri svakoj jačini. Na raspolaganju je i funkcija DSO koja prilagođava zvučni signal stvarajući iluziju virtuelnih zvučnika u kontrolnoj tabli, u cilju postizanja visokog kvaliteta zvuka.

Sony

Novi AV risiveri su inspirisani karakteristikama poznatog modela XAV-AX100, pri čemu novi uređaji nude i dodatne opcije za unapređenje sistema za zabavu. Prilagodljivi točkić za upravljanje zadužen je za opšte komande, pa nisu potrebni adapteri za konverziju signala između volana i glavne jedinice. Kada se risiver poveže sa pojačalom, visokonaponski izlaz za pretpojačalo daje snažan signal od četiri volta za jasniji zvuk sa manje distorzije.

Uz pomoć 10-pojasnog ekvilajzera i deset unapred dostupnih podešavanja, jednostavno ćete podesiti frekvencije u skladu sa okruženjem. Omogućena je i kompatibilnost sa FLAC formatom (isključivo preko USB priključka), audio formatom koji je sličan MP3 formatu, pri čemu se kompresija fajla odigrava bez gubitka kvaliteta zvuka. Na raspolaganju je i ugrađeni DVD plejer koji obezbeđuje zabavu tokom svake avanture.

Od marta, serija uređaja kompatibilnih sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama biće kompletirana DAB verzijom modela XAV-AX200, koji nudi u potpunosti integrisan digitalni radio. AV risiver XAV-AX200 će biti dostupan širom Evrope od septembra 2017. godine.