Konig KN-MIC-15

Ovo je mikrofon za hobi upotrebu kao što je podcast, snimanje u kućnim uslovima ili Karaoke. Ono što je karakteristično je da se dobija stvarno sjajan mikrofon po veoma povoljnoj ceni po kojoj je teško naći bilo šta slično.

Iz ponude kompanije König nam stiže još jedan interesantan mikrofon koji će zbog cene sigurno privući dosta pažnje. Naime, za svega 4€ se dobija sasvim dobar mikrofon koji je bez dileme dosta bolji od većine mikrofona koji se koriste za računar. Ono što možemo odmah reći je da će ovakav mikrofon odlično doći onima koji bi voleli da snime nešto a da to bude malo kvalitetnije, kao što je recimo Podcast, ili možda za Karaoke. Ono što definitivno znamo je da za ove pare teško može da se nađe bilo kakav mikrofon koji i iz daleka može da se poredi sa ovim, tako da Konig u startu ima ogromnu prednost. Već smo mogli da vidimo neke od modela ove kompanije i stvarno se radi o odličnim prilikama da se za malo novca dođe do sjajnih performansi.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Više nego povoljna cena
  • Dobre performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Jack Mono Male 6.35mm
  • Kabl: 5m
  • Osetljivost: -72 ±3 dB(A)
  • Frekventni opseg: 80 - 12.000 Hz
  • Tip mikrofona: Unidirectional, Cardioid

König KN-MIC-15

Kao što smo i očekivali, mikrofon je smešten u plastično kućište crne boje (deluje čak pomalo neugledno), no realno za 4€ bi bilo stvarno neobično tražiti nešto više. Dizajn je isti koji smo mogli da vidimo i kod ostalih Konig modela, a kućište dovoljno kompaktno i čvrsto, pa ne mora da se rukuje njime previše obazrivo. Dobra stvar je što kod Koniga nivo završne obrade ne zavisi mnogo od cene, što se za većinu proizvođača periferija na žalost ne može reći. Pakovanje je standardno i dobija se samo još produžni kabl sa "debelim" 6.35mm konektorom, koji nam govori da je mikrofon namenjen malčice zahtevnijim korisnicima (za uređajima koji imaju takav ulaz za mikrofon), kao i da će većini trebati adapter na 3.5mm interfejs.

Kabl se sa mikrofonom spaja posebnim 3-pinskim konektorom, i treba ga sačuvati da ne bi morao da se traži neki rezervni, pošto ipak nije u pitanju tako čest interfejs. Inače, sa dužinom od 5m, ovaj mikrofon je stvarno kao stvoren za Karaoke, pošto će moći sasvim slobodno da se šeta okolo. Ovaj mikrofon spada u dinamičke modele, takozvane unidirekcione, sa Cardioid pattern-om hvatanja zvuka. U prevodu, ovo znači da će najviše hvatati zvuk neposredno ispred sebe, malo iza i zanemarljivo sa strane, što i odgovara upotrebi prosečnog korisnika. Jasno je da će oni koji se bave nekom amaterskom produkcijom potražiti model većeg opsega i malo boljih performansi, no većini će ovako nešto raditi posao sjajno, i u startu dosta bolje od većine onoga što se može kupiti na tržištu.

Rezime

Možemo da zaključimo da je došlo vreme da i amateri plitkog džepa mogu dobiti dobar mikrofon sa kojim će uživati dok pevaju Karaoke ili se snimaju. Konig KN-MIC-15 je izuzetno jeftin mikrofon koji će postideti većinu plastikanjaca koji se inače mogu pronaći po prodavnicama računarske opreme, i to je prosto sjajno, pa zato dobija i najtopliju preporuku.

Conclusion

It is time for amateurs with low budget to get a good microphone to enjoy while singing karaoke or recording its voice. Konig KN-MIC-15 is a very inexpensive microphone that would shame most models made of plastics which otherwise can be found at hardware stores, and that's just great, so we do recommend it.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2012.): 4€

Gembird d.o.o ustupio: König KN-MIC-15
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs