Kompanije SES i Broadcasting Center Europe (BCE) se udružuju radi prenosa „Dana asteroida 2019” u HD-u na globalnom nivou

Gledaoci širom sveta će dobiti priliku da mesec dana prate raznovrstan program povodom proslave „Dana asteroida“, zvaničnog dana Ujedinjenih nacija radi obrazovanja i širenja svesti o asteroidima, zahvaljujući partnerstvu između kompanija SES i BCE. Gledaocima će tokom juna biti prezentovan i prethodno snimljen i program uživo u HD rezoluciji, koji će obuhvatiti preko 2.000 događaja iz 190 zemalja. Kao partneri inicijative „Dana asteroida“, kompanije SES i BCE su se udružile da omoguće mesec dana globalnog emitovanja povezanih događaja publici širom sveta. Kompanija BCE će obezbediti 6 sati programa uživo iz zgrade Cercle Cité u Luksemburgu, kao i sve potrebne usluge iz svog medijskog centra u RTL City, za HD distribuciju preko satelitskih i IP mreža. Onlajn distribucija će biti omogućena korišćenjem Freecaster Live Streaming rešenja kompanije BCE, koje će omogućiti i uživo i VOD gledanje na društvenim mrežama i veb-sajtovima.

Što se tiče satelitske distribucije, SES će emitovati programe na pet satelita radi kreiranja globalnog uticaja za „Dan asteroida“, što je najbolji pokazatelj toga koliku teritoriju pokriva kompanije SES. U Evropi, Africi i Aziji će program biti emitovan Free-to-Air putem satelita do Direct-to-Home (DTH) gledaoca, dok će u Latinskoj i Severnoj Americi biti integrisan u pakete višekanalnih distributera video programa (MVPDs) putem satelita.