Kompanije Schneider Electric i Claroty zajedničkim snagama odgovaraju na izazove vezane za bezbednost i sajber sigurnost

Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, i Claroty, inovator u zaštiti mreža u operativnim tehnologijama (OT), objavili su partnerstvo u cilju rešavanja izazova bezbednosti i sajber sigurnosti industrijske infrastrukture u svetu. U skladu sa uslovima sporazuma, Claroty će korisnicima usluga kompanije Schneider Electric ponuditi svoje OT/ICS rešenje za mrežni monitoring i detekciju u realnom vremenu kroz partnerski program za automatizaciju (CAPP). Claroty platforma proaktivno štiti industrijske kontrolne sisteme i kontinuirano traga za sajber pretnjama unutar industrijskih mreža. Sa sigurnim daljinskim pristupom, vlasnici mogu da primenjuju strategije kako bi kontrolisali pristup zaposlenih i trećih lica ključnim sistemima, uz pamćenje svake od ovih sesija.

Kontinuirana detekcija pretnji kreira detaljan spisak industrijskih mrežnih uređaja, identifikuje pogrešne konfiguracije, nadgleda saobraćaj između uređaja i pronalazi anomalije koje mogu ukazivati na prisustvo zlonamernog aktera.