Kompanija Lenovo postigla rekordni prihod u 2018/19 godini zahvaljujući uspehu strategije „Inteligentna transformacija" i jakog operativnog performansa

HONG KONG, 23. maj 2019. – Kompanija Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je danas objavila izvanredne rezultate koje je donela strategija „Inteligentna transformacija”, naglašavajući svoje vođstvo u svim segmentima. Po prvi put, globalna kompanija je ostvarila ukupne prihode od preko 50 milijardi dolara, porast od 12,5% na rekordnih 51 milijardu dolara.

Značajno povećanje profitabilnosti uključuje ukupan godišnji prihod koji je pre oporezivanja za četiri i po puta (459%) veći u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 856 miliona dolara, kao i neto prihod od 597 miliona dolara.

Godišnji rezultati uključuju značajno jak četvrti kvartal kog karakteriše poboljšanje prihoda i profita u svim poslovnim jedinicama. Prihodi su porasli za 10% u odnosu na prethodnu godinu i dostigli 11,7 milijardi dolara. Prihod pre oporezivanja iznosio je 180 miliona dolara, što je skoro četiri puta više u odnosu na prethodnu godinu (143 miliona dolara, + 389%), a neto prihod je bio 118 miliona dolara (85 miliona dolara, + 261%).

Osnovna zarada po deonici za celu godinu bila je 5.01 američkih centi ili 39.2 honkonških centi, a za četvrti kvartal je ta cifra bila 1.00 američki cent ili 7.85 honkonških centi. Upravni odbor kompanije Lenovo proglasio je konačnu dividendu od 2.78 američkih centi ili 21.8 hiljada centi po deonici za fiskalnu godinu koja se završila 31. marta 2019. godine.

„Odličan finansijski učinak kompanije Lenovo rezultat je stalnog sprovođenja naše strategije transformacije. U vreme velikih globalnih promena – ekonomskih, socijalnih i ekoloških – mi se i dalje fokusiramo na to kako da se „inteligentno transformišemo" i kako da omogućimo našim mnogobrojnim klijentima širom sveta da uspešno učine isto to. Ponosan sam na naše odlične rezultate i siguran u buduće uspehe“, rekao je Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.