Godinu dana uspešnog poslovanja kompanije Dell Technologies

Beograd, 13. septembar 2017. godine – Kompanija Dell Technologies pozicionirala se kao lider na tržištu novih tehnologija sa najvećim portfoliom usluga i proizvoda, u koje spadaju cloud sistemi, serveri i konvergentna infrastruktura. Uspeh u prvoj godini poslovanja, nakon spajanja kompanija Dell i EMC, ogleda se u velikom broju novih poslovnih korisnika kojih je preko 10.000, ali i ukupnim prihodom u iznosu od 74 milijarde dolara. Pored toga, kompanija Dell Technologies izmirila je sva dugovanja u visini od 9.5 milijardi dolara i nastavila da ulaže u najnovije tehnologije.

„Napravili smo velike korake u proteklih godinu dana kako bismo postali strateški partner svim našim korisnicima, od brzorastućih malih preduzeća pa sve do najvećih svetskih kompanija, u čemu smo nadmašili i soptvena očekivanja. A ovo je samo početak”, izjavio je Michael Dell, predsednik i izvršni direktor Dell Technologies.

U proteklih godinu dana Dell Technologies je pomogao korisnicima u ostvarivanju potencijala u digitalnoj transformaciji, a kao dokaz o uspešnosti govori i sprovedena anketa agencije IDC koja pokazuje da 91 odsto korisnika širom sveta smatra da su Dell i EMC održali obećanje koje su dali pre spajanja. U ovom trenutku Dell Technologies čine kompanije Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i VMware.

U polju investicija kompanija Dell Technologies uložila je 4,5 milijarde dolara u istraživanje i razvoj. Dodatnih 100 miliona dolara usmerila je na start-up kompanije koje su orjentisane na budućnost i razvoj IT tržišta. Od trenutka spajanja, pa do danas uložila je skoro milijardu dolara u svoje zaposlene, strategiju izlaska na tržište i nove tehnologije koje su ključne za razvoj kompanije.

Dell EMC PowerEdge serveri postali su najprodavaniji serveri na svetu prema broju isporučenih proizvoda, a Dell EMC postao je vodeći na tržištu po pružanju usluga koje obuhvataju širok spektar poslovanja. Takođe, kompanija Dell Technologies zauzima prvu poziciju na tržištu po prodaji računara i monitora.

U protekloj godini dobili su nekoliko velikih priznanja i nagrada, CRN je dodelio priznanje za Most Influential Channel Executive 2017, predsedniku i izvršnom direktoru Michaelu Dell-u, dok je Pivotal proglašen Google Cloud Technology partnerom godine zbog kontinuiranih inovacija s Pivotal Cloud Foundryem na Google Cloud platformi. Dell EMC Unity Storage Array proizvodi bili su pun pogodak i obezbedili su prihod od milijardu dolara u prvoj godini, postajući jedan od najbrže rastućih segmenata proizvoda za skladištenje u istoriji kompanije. Dell proizvodi osvojili su više od 60 nagrada na ovogodišnjem sajmu Consumer Electronics Show.

Dell Technologies je kao društveno odgovorna kompanija uvrštena na listu TOP 50 najodgovornijih kompanija u svetu po izboru kompanije Diversity Inc.