Gembird MIC-202

Jednostavan mikrofon koji je i veoma jeftin, tako da će biti odlično rešenje za sve one koji traže što povoljnije rešenje za priču preko interneta ili snimanje zvuka u amaterske svhe.

Za one koji nemaju headset, mikrofon na Web kameri ili jednostavno imaju potrebu za posebnim eksternim mikrofonom, Gembird u ponudi ima model MIC-202, stoni unidirekcioni mikrofon. Ovo u prevodu znači da mikrofon hvata zvuke iz okoline, nije usmeren, te i to treba imati na umu prilikom kupovine, pošto u bučnijem okruženju i neće biti toliko dobar izbor za snimanje glasa. Na tržištu znamo da postoji dosta sličnih, stonih modela, i generalno postoji dosta velika konkurencija u toj kategoriji, a ono po čemu se ovaj model sigurno razlikuje jeste cena pošto je sa 3.5€ koliko košta jedan od najjeftinijih na tržištu.

Ključne karakteristike

  • Niska cena
  • Dobre performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm
  • Osetljivost: - 54 +/- 3 db
  • Frekventni opseg: 50 Hz - 16 kHz
  • Tip mikrofona: Unidirectional

Gembird MIC-202

Ovaj model mikrofona po dizajnu dosta podseća na ostale mikrofone koje smo već mogli videti i ranije, sa plastičnom bazom kompaktnih dimenzija i koja bi mogla biti i za nijansu teža kako bi se sprečilo slučajno obaranje. Plastika je dobre završne obrade, u mat finišu, sa oznakom proizvođača i On/Off tasterom sa prednje strane. Dobra stvar je što je kabl dužine 2m, tako da se mikrofon može slobodno postavljati bilo gde, tako da bi što bolje uhvatio zvuk. Koristi se standardni audio interfejs sa 3.5mm konektorom, koji je pravilno obeležen bojom tako da ne bude zabune oko priključivanja na računar. Takođe, na ovaj način će biti i kompatibilan sa najvećim brojem uređaja, ali neće biti potrebe za instalacijom drajvera.

Sam mikrofon je postavljen na dugačkom postolju od nekih 15ak cm, koje je prilično fleksibilno, tako da se može saviti da zauzme položaj u kome će najbolje hvatati željeni zvuk. Ovo može biti vrlo praktično kod postavljanja mikrofona, a dobra stvar je da se mikrofon neće prevrnuti ako se postolje pomeri skroz od baze. Na vrhu mikrofona se nalazi takozvani boom filter, odnosno sunđer, koji ima ulogu da filtrira strujanje vazduha, čime se dobija i znatno čistiji zvuk. Ovo naravno nije pravi noise-cancelling mikrofon, već se prosto eliminišu šumovi koji mogu zasmetati.

Rezime

Kvalitet zvuka koji se snima je dobar, a mikrofon će biti sjajan izbor za Skype ili bilo kakvu drugu komunikaciju preko računara, ali i za snimanje pod cast-a ili bilo kakvo drugo snimanje. Naravno, ne radi se o profi mikrofonu, ali će većini i ovakav model završiti posao, pogotovo što košta samo 3.5€, tako da će biti dostupan i dosta širokom krugu korisnika.

Conclusion

The quality of the recorded sound is good and the microphone will be a great choice for Skype or any other communication via computer, but also for the pod cast recording, or any other recordings. Of course, this is not a pro microphone, but it will be good for the majority of users, and since it costs only 3.5 Euros, it will be available to a rather wide range of users.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2013.): 3.5€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird MIC-202
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs