Canyon HD Webcam CNE-CWC2

Jedna od boljih Web kamera iz Canyon ponude, sa 2.0MP senzorom. Dobija se veoma dobar kvalitet slike, posebno ako ima dovoljno ambijentalnog osvetljenja. Cena je odlična i generalno smo vrlo zadovoljni onim što ova kamera može.

Gotovo da se više i ne može zamisliti bilo koja moderna konfiguracija bez Web kamere, koja osim za slikanje i snimanje videa predstavlja i nezamenljivi dodatak za komunikaciju, bez obzira da li se radi o tetki iz Nemačke, drugarima iz Amerike ili poslovnim partnerima. U ponudi ima stvarno ogroman broj raznih kamera koje se razlikuju po dizajnu, senzorima i rezoluciji, i onima koji nisu baš upućeni u to i neće biti baš lako da se odluče. Mi ćemo videti šta model CNE-CWC2 ima da ponudi.

Ključne karakteristike

  • Odlična slika visoke rezolucije
  • Automatsko podešavanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 2.0MP, maksimalna rezolucija 1600x1200 piksela u 30fps-a
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon, Face Tracking

Canyon HD Webcam CNE-CWC2

Ovo je kamera manje više standardnog dizajna, koja se sastoji iz dva dela: sama kamera smeštena u plastično kućište i postolje koje je nalik na veliku štipaljku. Pomalo neobično, pošto nam više liči na neko od postolja za montažu kamera na bicikl nego na monitor, no kako smo mogli da proverimo, drži se za ram monitora bez problema, kao što može stajati i na ravnoj površini stola (iako možda ne deluje tako na prvi pogled). Ono što je bitno je da je kamera sa postoljem spojena zglobom koji joj omogućava skoro pa slobodno kretanje, tako da će biti lako da se postavi tako da hvata željeni ugao.

Ono što odmah vidimo je da objektiv kamere ima manuelni, ručni fokus, tako da je potrebno izoštriti sliku prema razdaljini od kamere, kako bi se dobio i što bolji kvalitet snimka. Ugrađen je 2.0MP senzor koji maksimalno snima video u rezoluciji od 1600x1200 piksela, što je i više od HD 720prezolucije. Što se fotografija tiče, maksimum je 5MP rezolucija do koje se dolazi softverskom interpolacijom. Ono što znamo je da kamera dosta parametara podešava automatski, kao što je recimo balans bele boje. Dodatno, podržava i Face Tracking koji će prepoznati lica u kadru. Kamera sa gornje strane ima i taster koji služi za fotografisanje, dok je ugrađen i mikrofon napred, koji vrlo pristojno hvata zvuk.

Rezime

Ova kamera je dobar izbor za one koji traže malo bolju sliku od proseka, gde se najćešće sreću kamere sa 0.3MP, 1.0MP i 1.3MP senzorima i razlika je očigledna. Ono što im je zajedničko je da ipak traže izvor svetla kako bi se dobili i najbolji rezultati.Bez obzira da li će se kamera koristiti za priču sa prijateljima ili za poslovne konferencijske pozive, pruža dobar kvalitet slike koji se dobija po dosta dobroj ceni, na šta smo uostalom i navikli kada je Canyon u pitanju.

Conclusion

This camera is a good choice for those looking for a slightly better picture than the average, including cameras with 0.3MP, 1.0MP and 1.3MP sensors where the difference is obvious. They seek the light source in order to get the best results and that is what they have in common. Whether you are going to use the camera for a conversation with friends or for business conference calls, a good picture quality is provided at an affordable price, which is usual thing when it comes to Canyon.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 12€

Asbis ustupio: Canyon HD Webcam CNE-CWC2
zvanični sajt: canyon.rs