Acme MK400

Prilično dobar mikrofon koji je namenjen ljubiteljima karaoka, koji dolazi sa kablom dužine 3m i 6.3mm adapterom. Ovaj mikrofon je prilično standardnog dizajna, ali i odlične izrade. Odgovaraće onima koji žele što prirodniji i neutralniji zvuk.

Ne dobijamo baš često mikrofone na testiranje, no ima uvek onih koji traže baš ovakvu periferiju, i to za malo ozbiljniju namenu. Kompanija Acme je prilično nova na našem tržištu, ali koliko smo mogli da se uverimo, radi se o ozbiljnom proizvođaču vrlo široke palete raznih periferija koje odlkuje atraktivan dizajn i dosta dobar kvalitet izrade u kombinaciji sa popularnom cenom. Model mikrofona MK400 će biti interesantan onima koji vole karaoke ili možda onima koji planiraju snimanje nekog podcast-a, stim što će ovi drugi morati da se snađu za neko postolje kako bi upoltrebna bila jednostavnija.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna konstrukcija
  • Dobar kvalitet zvuka
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm stereo (6.3mm adapter)
  • Osetljivost: -55 dB
  • Frekventni opseg: 80 Hz -12 kHz/li>

Acme MK400

Ovaj mikrofon ima klasičan dizajn koji ga ne razlikuje od mora drugih modela na tržištu, ali se zato sa druge strane dovoljno dugo koristi da praktično i nema mana. Dugačka drška, on/off prekidač i glava mikrofona sa prepoznartljivom metalnom zaštitnom mrežicom je ono što se može odmah videti. Konstrukcija je odlična, čvrsta i kvalitetna, i na prvi pogled bi definitivno rekli da se radi o nekom dosta poznatijem proizvođaču i mikrofonu koji košta višestruko više. Pakovanje je oskudno (doduše, ne vidimo šta bi drugo i moglo da se dobije, eventualno neka vrećica za nošenje), pa se dobijaju samo kratko korisničko uputstvo i adapter sa 3.5mm konektora na 6.3mm, što će odgovarati onima koji imaju neki uređaj sa ovakvim ulazom za mikrofon.

Kabl je dugačak 3m, što govori da je mikrofon ipak pre namenjen onima koji vole da pevaju. Ono što se ne vidi na prvi pogled jeste sunđerasti filter ispod metalnog grila, koji ima vrlo bitnu ulogu, da filtrira šum vazduha i smanji probijanje zvuka. Karakteristike mikrofona su dobre, hvata raspon od 80Hz do 12KHz, sa impedansom od 50 oma, i osetljivošću od -55dB. Ovo znači da se može koristiti i u neke poluprofesionalne svrhe za snimanje zvuka, stim što će oni koji imaju malo više ambicija ipak potražiti malo napredniji model. Mogli smo da se uverimo da mikrofon prilično neutralno prenosi glas, bez bojenja, a filter radi vrlo lepo i nemamo zamerke po tom pitanju.

Rezime

Generalno gledano, ovakav mikrofon će odgovarati ambicioznim ljubiteljima karaoka, no definitivno ima bolje performanse od prosečnih mikrofona, pa jedino treba rešiti pitanje postolja (ukoliko se naravno koristi dok se sedi za računarom). Kvalitet zvuka je odličan i sasvim dovoljan da dobije preporuku. Acme postaje ime koje sve veći broj korisnika lako prepoznaje, i mislimo da se izdvaja iz mora proizvođača periferija kako dizajnom i kvalitetom proizvoda, tako i odličnim odnosom cene i performansi.

Conclusion

Generally, this microphone will suit the ambitious lovers of karaoke, but definitely has a better performance than average microphones, so the only question to be resolved is the base (unless it is used while sitting in front of the computer). Sound quality is excellent and quite enough to get a recommendation. Acme becomes the brand recognized by a great number of users that distinguishes from the bunch of the peripheral manufacturers by design, quality of the products, and excellent price/performance ratio.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2012.): 10€

Gigatron ustupio: Acme MK400
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com